De mooiste zitmeubelen

Ben je op zoek naar nieuwe meubelen om je woning of bedrijf op te fleuren? Op deze pagina vind je een overzicht van de nieuwste meubelen en tijdloze design klassiekers. Meer informatie over de prijzen, verkooppunten en inspiratiefoto’s vind je hier.

De Butterfly chair

De Butterfly chair (vlinderstoel), BKF of Hardoy Chair genoemd, is oorspronkelijk in 1938 ontworpen door een drietal Argentijnse ontwerpers: Jorge Ferrari Hardoy, Antonio Bonet en Juan Kurchan. De heren die elkaar ooit hadden ontmoet in Parijs, als assistenten in het atelier van Le Corbusier, hebben met het ontwerp van deze stoel designgeschiedenis geschreven want de Butterfly Chair is dankzij zijn pure vormgeving en elegante uitstraling een echte designklassieker geworden.

Zodra je binnenkort tijdens koude winteravonden opnieuw meer binnenshuis vertoeft, zal een comfortabele sofa of fauteuil meer dan welkom zijn. Deze zetels bieden je het broodnodige comfort en fleuren elke woonkamer op.

Het succes dankt de Butterfly Chair ongetwijfeld aan de manier waarop de gebruikte elementen elkaar stijlvol ontmoeten. Een roestvrij stalen frame en een hoes van leder, textiel of kunststof vormen samen een minimalistisch geheel. Het frame is leverbaar in chroom of in het zwart. De keuze aan stoelhoezen is groot. Deze hoezen van de Butterfly Chair zijn makkelijk afneembaar en los te verkrijgen. Handig dus indien deze versleten zijn of als je gewoon eens iets anders wil.De Butterfly Chair heeft een lange geschiedenis van patent rechtszaken achter de rug. De bekende Amerikaanse design fabrikant Knoll heeft de stoel in 1947 in productie genomen maar is hiermee in 1951 gestopt. De stoel werd namelijk door allerlei andere producenten nagemaakt en Knoll wilde hier een stokje voor steken. De rechter bepaalde echter dat Knoll geen recht van spreken had. De Butterfly Chair zou namelijk qua constructie te veel lijken op een stoel uit 1850 (sling chair van Joseph Beverly) en schond dus in principe ook patenten. Dit is slechts één voorbeeld van de vele discussies over ontwerprechten die nog zullen volgen.


Scandinavische stijl

De Scandinavische woonstijl kent ongetwijfeld iedereen. Je herkent het aan zijn minimalistische vormgeving zonder franjes en zijn gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen, zoals katoen, hout en linnen, kenmerken die ook in deze zetels terug te vinden zijn. (Foto’s: marazzi.it/ bloglovin.com)

In zachte poedertinten

Zachte poedertinten zijn al enkele seizoenen hot in het interieur. Muurverf, tapijten, gordijnen en ook zetels krijgen allemaal een zachtroze of pastelblauw jasje aan en dat geeft elke kamer in huis een frisse look. Ideaal in combinatie met hout, wit en Scandinavische woonelementen. (Foto’s: lonny.com/ loaf.com)

hopping? Pastelblauwe sofa in retrostijl – € 369,90 – Maisons du Monde, roze sofa – € 1095 – Vestjberg, roze hoeksofa – € 779 – Ikea, pastelblauwe fauteuil – vanaf € 1720 (inclusief btw) – Ligne Roset

Met een knipoog naar de chesterfield

De overbekende zetel met zijn typerende noppen van de gelijknamige meubelfabrikant Chesterfield heeft nooit echt aan populariteit ingeboet. En dat is zeker niet zo verwonderlijk. De klassieker onder alle zetels past in elk interieur, van klassiek, landelijk tot strak, modern. Met of zonder noppen, in zijn prachtige cognackleur of een andere tint, het resultaat mag er wezen. (Foto’s: westelm.com/ bintihome.com)

Shopping? Zwarte moderne chesterfield – € 37735 – Kardiel, bruine moderne chesterfield – € 1299 – Maisons du Monde, bruine chesterfield met metalen frame – € 1299 – Maisons du Monde

In opvallend groen

De trendkleur bij uitstek in het interieur is ongetwijfeld donkergroen. En dat blijft voorlopig nog een tijdje zo. Een donkergroene zetel mag dan misschien niet meteen bovenaan je verlanglijstje staan, in een interieur met veel planten, hout en witte accenten past hij wonderwel. (Foto’s: buzzfeed.com/ stylebyemilyhenderson.com)

Shopping? Moderne, groene zetel – € 3790 – Classicon, groene stoffen sofa – € 1249 – Ikea, groene fauteuil – € 299 – Ikea

Met ovale, ronde vormen

Ronde, ovale vormen zijn niet meer uit het interieur weg te denken. Salontafels, bijzettafeltjes, eettafels of spiegels in een ronde vorm zijn alomtegenwoordig en zorgen voor een zachte toets. Met een zetel met ronde vormen trek je die lijn in je interieur verder zonder al te ingrijpende ingrepen. (Foto’s: modernsofas.com/ we-are-scout.com/ decor8blog.com)

 

 


zitmeubelen

Als fabrikant van zitmeubelen met eigen particuliere toonzaal in een uniek kader, zijn we uitermate goed geplaatst om u op alle punten bij te staan bij de keuze en aankoop van het salon van uw dromen. Onze ruime keuze, onze jarenlange ervaring, zowel in fabricatie als verkoop, én onze flexibiliteit garanderen dat u bij ons kiest voor een uniek zitmeubel van hoge kwaliteit met garantie op jarenlang zitplezier!

Henders en Hazel winkel

Ben je op zoek naar Henders en Hazel winkels in België. Kom dan naar Torrekens Meubelen in Denderhoutem. In onze toonzaal vind je een uitgebreid assortiment meubels van dit topmerk. Houd je van een moderne en strakke stijl of wil je graag een landelijke stijl creëren? Laat het ons weten!